کبک
سیاه
نام دیگر آن کبک «جنگلی سیاه» نام علمی آن Melanoperdix niger می باشد . این مدل در سال 1829م بوسیله جانورشناس ایرلندی «نیکولاس ویگورز» شناسایی شد . این گونه یک عدد از کوچک ترین نوع های کبک می باشد و مقدار آن در حدود 277 سانتی متر است . خاستگاه آن بیشه های استوایی و دشت های مالزی و برونئی و جزیره سوماترا در جنوب شرق آسیا میباشد . این نوع در سنگاپور هم وجود داشته اما امروزه در آن یافت نمی شود . کبک سیاه در لیست پرنده ها در اکنون انقراض می باشد . کبک ذکر شده بخشی از پرنده ها «مونو مورفیک» می باشد یعنی رنگ پرهای نر با رنگ پرهای ماده گوناگون می باشد به طوری که پرنده تر لبریز و بالی مشکی دارد منقار آن سیاه رنگ می باشد در حالی که پرنده ماده به رنگ بلوطی تیره با گلو و شکمی مایل به سپید می باشد و از حیث میزان کمی پرنده نر کوچک خیس است، به همین علت تعیین جنسیت آن به راحتی صورت می گیرد . پرنده ماده معمولاً در هر توشه 5 تا 6 تخم می گذارد .
کبک
جنگل روبیهو
اسم علمی آن Xenoperdix obscurata می باشد . این گونه در سال 2005م بوسیله دو بدن از ارگانیک دانان به اسم های «ریوری بووی» و «جان فیجسا» شناسایی گردید . خاستگاه آن بیشه روبیهو در کشور تانزانیا است . اندازه آن در حدود 299 سانتیمتر میباشد . مالامال و پر و بال آن در منطقه پشت تا دمگاه به رنگ بلوطی بوده و منقار و پایین گلو آن به رنگ سرخ هست و سینه و شکم آن به رنگ سپید با لکه های مشکی و پاها زردرنگ رنگ می باشد . در هم اکنون حاضر این پرنده بخشی از پرندگان در هم اکنون انقراض به شمار می رود .
کبک
شکم بلوطی
کبک
شکم بلوطی
اسم علمی آن Arborophila javanica است . این جور در سال 1789م توسط ارگانیک دان و گیاه شناس آلمانی «جان فردریک جملین» شناسایی شوید . اسم های دیگر آن «کبک تپه ای شکم بلوطی» و «کبک تپه ای جاوه» می باشد . کبک کوچکی که میزان آن در حدود 288 سانتیمتر میباشد . رنگ تاج و پس رمز پرنده قهوه ای و پاها قرمز و سینه خاکستری و بالها قهوه ای و رنگ پوست فیس سرخ رنگ و ماسک و گلو و منقار به رنگ سیاه است . شکم به رنگ قهوه ای و در میانه به رنگ سپید هست . هر دو متاع نر و ماده به هم شبیه هستند . پرندگان نابالغ دارنده صورتی متمایل به سفید بوده و منقار به رنگ قهوه ای سرخ فام می باشد . خاستگاه آن مرزوبوم اندونزی می باشد و این دسته در جنگل های کوهستانی شرق و غرب جزیره جاوه پراکنده میباشد و ماده ها معمولاً در فصل ساخت مثل چهار تخم می گذارند . این دسته قسمتی از دسته های در معرض خطر انقراض قرار دارااست .
کبک
سی چوان
نام علمی آن Arborophila rufipectus است . این جور در سال 1932م توسط ارگانیک دانی به نام «بولتون» شناسایی گردید . خاستگاه آن صرفا مرزوبوم چین می باشد و «سی چوان» نام استانی در راءس چین می باشد . این کبک جزء خانواده فازیانیده می باشد و دسته آن در معرض خطر انقراض هست و امروزه دولت چین عملکرد هایی برای مراقبت نژاد آن انجام داده و این جور در پارک ارگانیک «لاجونشان» که دارای بیشه های کاج و آب و هوایی معتدل دارااست حفاظت می شود .
کبک
سینه بلوطی
کبک ماشین جوجه کشی
سینه بلوطی
نام علمی آن Arborophila mandellii می باشد . این مدل در سال 1874م توسط شرق شناس انگلیسی «آلن اوکتاویان هوم» شناسایی شوید . خاستگاه آن شرق کوه های هیمالیا و شمال براهماپوترا، بوتان، غرب بنگال ( صرفا دارچلینگ) و ایالت های سیکیم و اروناچال پرادش در شمال شرق هندوستان و نپال و جنوب شرق تبت می باشد . این دسته با رنگ سینه بلوطی و رنگ خاکستری شکم مشخص می شود و مشابه کبک سینه قهوه ای می باشد و فقط از حیث رنگ راز و سینه با آن اندکی تفاوت دارد . این جور در معرض خطر هست و تعداد کلی آن در حدود قریه هزار قطعه برآورد می شود و در اثر تخریب بیشه ها قابلیت کاهش روزافزون این گونه وجود دارد . در اکنون حاضر سه حیطه حمایت شده برای حفاظت آن در نظر گرفته شده هست که یکی از این بخش ها پارک ملی «سینگالیا» در شرق بنگال می باشد .
کبک
جنگلی یوزونگوا
اسم دیگر آن «کبک یوزونگوا» بوده و اسم علمی آن Xenoperdix udzungwensis می باشد . این نوع در سال 1994م توسط ارگانیک دانی به نام «جان فیجسا» شناسایی گردید . خاستگاه آن بیشه یوزونگوا در مملکت تانزانیا بوده و به علت شباهت به کبک روبیهو، قبلاً زیرگونه ای از آن شمرده می شد البته امروزه به تیتر مدل غیر وابسته اسم برده می شود . پر و پر و بال آن در حوزه پشت تا دمگاه به رنگ بلوطی تیره بوده و رمز و منقار و زیر گلو آن به رنگ سرخ میباشد و سینه و شکم آن به رنگ سپید با لکه های مشکی و پاها زردرنگ رنگ میباشد . اندازه آن 29 سانتیمتر است . هر دو مال نر و ماده شبیه به نیز هستند . در درحال حاضر حاضر این پرنده قسمتی از پرنده ها در اکنون انقراض به شمار می رود .
کبک
تپه ای
اسم علمی آن Arborophila torqueola هست . این نوع در سال 1826م توسط ارگانیک دان فرانسوی «آشیل والانسینس» شناسایی شوید . خاستگاه آن کشورهای بوتان، چین، هندوستان، میانمار، نپال و ویتنام میباشد و در جنگل ها و کوهستان های استوایی و نصفه استوایی زندگی می کند . پرنده نر اندکی با پرنده ماده تفاوت دارد به طوری که پرنده نر یک خط نارنجی رنگ بر روی راز داشته و و منقار آن به رنگ مشکی می باشد و به دور چشم ها قرمز رنگ و پشت دیده لکه ای نارنجی رنگ رنگ دارااست که این ویژگی ها در پرنده ماده دیده نمی شود البته رنگ بقیه اجزای تن در هر دو پرنده نر و ماده مشابه می باشد . کبک تپه ای معمولاً به چهره گله های قریه تایی چشم می شود . پرنده ماده در هر بار 3 تا 5 تخم می گذارد و به بازه زمانی 24 روز بر روی تخم می خوابد .
کبک
تپه ای آنام
اسم دیگر آن کبک ویتنامی میباشد و اسم علمی آن Arborophila merlini هست . این مدل در سال 1924م به وسیله «دلاکور و جابولی» شناسایی شوید . قسمتی از جنس «آربروفیلا» است . برخی این دسته را تحت جور ای از «کبک سینه صدفی» می دانند . این جور در جنگل های حیطه آنام در کشور ویتنام زندگی می نماید . مقدار بدن آن 299 سانتیمتر می باشد و پرنده ماده پاره ای کوچکتر از پرنده نر می باشد و وزن پرنده نر در حدود 290 گرم و وزن پرنده ماده در حدود 250 گرم می باشد . این گونه در معرض خطر انقراض قرار دارد و تنها در دو منطقه کوچک در آنام یافت می شود .
کبک
طوقی سفید
نام علمی آن Arborophila gingica می باشد . این جور در سال 1789م توسط طبیعی دان و گیاه شناس آلمانی «جان فردریک جملین» شناسایی شوید . جزء خانواده فازیانیده است . این گونه صرفا در میهن چین یافت می شود و در بخش ها حفاظت گردیده در بیشه های نواحی استوایی و نصفه استوایی وجود دارد و جزو گونه های در معرض خطر انقراض می باشند .
کبک
تایوان
اسم علمی آن Arborophila crudigularis می باشد . این دسته در سال 1864م به وسیله طبیعی دان انگلیسی «روبرت سوین هو» شناسایی شوید . قسمتی از خانواده فازیانیده میباشد و تنها در مرزو بوم تایوان وجود دارد و در بیشه های حفاظت شده مراقبت می شود و جزو گونه های در معرض انقراض می باشد .
کبک
هاینان
نام علمی آن Arborophila ardens می باشد . این مدل در سال 1892م بوسیله «ستیان» شناسایی شوید . جزو خانواده فازیانیده میباشد و خاستگاه آن جزایر «هاینان» و چین است و در بیشه های حفاظت گردیده در مناطق استوایی و نصفه استوایی معاش می نماید و قسمتی از نژادهای در معرض انقراض قرار دارااست .
کبک
گلو قهوه ای
اسم علمی آن Arborophila rufogularis می باشد . این دسته در سال 1850م توسط طبیعی دان انگلیسی «ادوارد بلیت» شناسایی گردید . جزو خانواده فازیانیده می باشد . در کشورهای بنگلادش، بوتان، چین، هندوستان، لائوس، میانمار، نپال، تایلند و ویتنام دیده می شود . این گونه در بیشه ها و زمین های کم ارتفاع استوایی و نیمه استوایی و همچنین در بعضی از بیشه های کوهستانی این بخش ها معاش می کند .
برچسب: ماشین جوجه کشی,
نویسنده: علی پور